Sök
2015-11-13

Arbetsmöte 151113

Arbetsmöte 151113

Protokoll UR-ARG-möte 2015-11-13

Deltagare: Marie Söderberg och Marion Ek, SöS Stockholm, Riffat Cheema, SUS Malmö, Mats Stenberg, Västerås, Dögg Hauksdottir, Östra Sjukhuset Göteborg, Erik Bjurulf, Lycksele/ Umeå, Maria Bohe, KS Huddinge Stockholm, Edward Morcos, DS Stockholm.

 
  • Hela mötet handlade om att ta fram kursmaterial som ska användas som en ST-kurs i urogynekologi som ska ges av SFOG 3 ggr per år. Materialet i form av Pp-presentationer ska innehålla grundläggande kunskap där olika kursgivare sen också kan sätta sin prägel.

  • Alla mötesdeltagare var positiva till att hålla kursen på sin hemmaklinik.

  • ST-checklistan (se länk till dokument nederst på denna sida)  i bäckenbottensjukdomar gicks igenom och nytt checklisteförslag som arbetades fram under förra mötet godkändes. Det kommer att läggas på hemsidan för synpunkter och sen skickas till utbildningsnämnden som förhoppningsvis ska revidera den tidigare.

  • Kursen ska hållas i 2 dagar och den ena dagen ska handla om urininkontinens och den andra om prolaps och bäckenbottenskador efter förlossningar och anal inkontinens.

  • Vid dagens möte gick vi igenom en Pp-presentation om urininkontinens som Marie tidigare har använt som reviderades av gruppen dokumenterat av Mats. Han skickar sedan ut det nya förslaget.

  • Nästa möte ska hållas 15/1 10-16 på SöS i Stockholm. Vi ska då gå igenom ett prolapsförslag från Marie som behöver kompletteras med bilder som deltagarna då tar med sig. Maria och Marion ska ta med sig bilder till delen som handlar om förlossningsskador och anal inkontinens.